Руските сили затягат обръча около Киев, готвят мащабно нападение

Конвоите вече са на 25 километра от центъра на града
Обновена: 13 мар 2022 08:50 | 13 мар 2022 07:30, Камелия Цветанова
369
Руските сили затягат обръча около Киев, готвят мащабно нападение
Снимка: БГНЕС

В 18-ия ден от войната в Украйна руските сили се прегрупираха на северозапад от Киев и се приближиха към столицата, като продължават артилерийския обстрел. Планираните за днес хуманитарни коридори се провалиха.
По-голямата част от руските сили се намират на 25 километра от центъра на града, по данни на британското разузнаване, съобщи Нова телевизия. Украинските власти се опасяват, че руснаците може да се готвят за мащабно нападение в опит да бъде превзета голямата цел – украинската столица. Продължава обсадата на ключови украински градове, като обстановката в много от тях става все по-отчайваща. Харков, Мариупол, Николаев и Суми понасят тежки удари, в условията на минусови температури, без ток и отопление, на места и без вода и с привършващи запаси от храна.

Още по темата

Стотици излязоха по улиците на югоизточния град Мелитопол, за да протестират срещу отвличането на кмета му от руски войници. Президентът Зеленски обвини руснаците, че "преминават към нов етап на терор".

„Вчера нашествениците заловиха кмета на Мелитопол Иван Фьодоров. Жителите на града настояват за освобождаването му. Благодарен съм на всеки от тях за тази съпротива. Нашествениците трябва да видят, че са чужди на нашата земя, на Украйна и никога няма да бъдат приети”, каза Зеленски.

Руските атаки продължават и на места, където е била договорена евакуация на цивилни, включително от Мариупол, Суми и населени райони около Киев. А президентът Зеленски заяви, че Русия изпраща нови сили в Украйна, заради претърпените от нея тежки загуби.

„Загубите на руските войски са огромни. Със сигурност може да се каже, че това е най-големият удар за руската армия от десетилетия. Никога не са губили повече от това за такъв период от време. От началото на инвазията 31 батальонни тактически групи на противника загубиха своята боеспособност. Руски военни са пленявани не само един по един, а на групи”, каза украинският президент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Одрин падна, скоро и Киев.
273
0
 
5
 
! Отговори
НеРазбрал преди 2 години
Този на колко линии е, че говори така ?
272
7
 
3
 
! Отговори
до 318 преди 2 години
Руснаците явно са дръпнали смукача и колана са си го сложили на шията! Неслучайно има клип как *** им крадат бронирана верижна машина-здрава без драскотина по нея!Останали са няколко дни без водка и явно са я изтъргували!
271
0
 
1
 
! Отговори
до 330 преди 2 години
За самолетите не знам. Но UK си признават,че са им дали 3615 NLAW.
270
6
 
7
 
! Отговори
Ivan преди 2 години
Този гей Еврейски Зеленковски говори фантазий.Просто боатухите му почистиха *** от сатаните и европедалите и си я взимат и ще бьде Ново Русия Слава на Путин и Русия за новия ред в света
269
2
 
0
 
! Отговори
Куку преди 2 години
о Анонимен Въпроса ти е безмислен,Украйна става собственик на тази техника а на нея работят същите които и сега я обслужват и както казват русите-там ни няма.
268
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос на време Украйна да придобие модерно ПВО и ПРО, след което съвсем случайно ще получи 100-на Ф16 или Ф18 - а кой ще стреля с това ПРО и ПВО, то не е като да гърмиш пиратки. Един пилот се обучава поне ЕДНА ГОДИНА да лети на нов тип самолет. Украйна колко пилоти има подготвени да летят на Ф-ки??? Ами обслужването на тия самолети - електроника, радари, комуникации, въоръжение??? За всеки самолет трябват 30 човека наземен персонал, за 30 самолета трябват 900 човека - откъде???
267
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво станА с химическият сценарий, не го ли скалъпиха вече краварите?
266
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да бъде!!! Всеки ден пишете тук колко тежки загуби е понесла руската армия, а вече са обкръжили Киев и сега ще настъпват??? А призракът на Киев къде е с 1 самолет да избие всичките руски войски, нещо го забравихте тоя призрак??? Уж цяла Европа помагала на Украйна, аз като гледам резултатите от тая помощ, с такива приятели Украйна изобщо няма нужда от врагове :)
265
0
 
3
 
! Отговори
Путин е виновен преди 2 години
Тъкмо ще влезе колоната и ще гръмне ядрената бомба заложена под Киев
264
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски не може да се насити на властта. Само това обяснява, що така налита на Путин.
263
5
 
24
 
! Отговори
Дивак преди 2 години
Ако някога учредят награда за фалшиви новини, тя несъмнено трябва да носи името "Зеленски".
262
3
 
17
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Аз да питам не падна ли вече Киев много се бавят руските войски
261
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците започнаха да вдигат оборотите.
260
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на руските шпиони у нас ще им плащат в рубли
259
25
 
8
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Просто е въпрос на време Украйна да придобие модерно ПВО и ПРО, след което съвсем случайно ще получи 100-на Ф16 или Ф18 с пилоти в отпуск и това е краят на руската военна авантюра.Това е добре и за самите руснаци!!
258
9
 
28
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Искате руската армия да бомбардира ден и нощ,както постъпват Америка След това потоп.Именно това се използва от украинската армия.Ако се стигне до масови бомбардировки няма да остане нищо в Украйна.Зеленски трябва да се предаде и запада да спре доставките на оръжие.Когато си гладен нищо не може да те спре, това ще стане в градовете където има армия на Украина която не позволява мирното население да напусне.Слет това Зеленски трябва бъде съден заедно с подържниците му
257
9
 
21
 
! Отговори
ЕС+САЩ=цензура преди 2 години
В Херсон днес имаше отдаване на почит на героите загинали във Великата отечествена война. Предаваше се пряко по телевизиите които не са забранени от Демократите в Европа! Замислете се къде свободата на печата и словото в ЕВропа- абсолютни Фашисти са ТретополовитеДжендъри, които с лъжи промиват главите на банановите републики! Език на Омразата уж се борят а ФБ разрешава призиви за убийство на руснаци! *** за мен вече е най-добре Атомни бомби и да се свършва с тая проказа в Европа!
256
12
 
9
 
! Отговори
Ала, Бала преди 2 години
18 дена го затягат този обръч. То не останаха дупки на колана.
255
4
 
23
 
! Отговори
Martin Bormann преди 2 години
Конвоя няма за цел кръвопролитни битки в Киев а само да заобиколи града. След това ще се отвори коридоор за всички които искат да напуснат. После коридора ще бъде затворен и авиацията която до сега стои мирна ще свърши останалото. Киев ще прилича на Грозни, Барлин или Токио към края на 2ра СВ - само пепел и плъхове ще останат :)))